top of page
_MG_1385.jpg

khaled

una instal·lació artística sobre els camins de refugi

Khaled: camí de refugi és una instal·lació artística pluridisciplinar que gira entorn la idea de refugi. Aquesta instal·lació parteix de l’experiència i el testimoni de set artistes migrants i refugiats de diversos països que narren els seus propis camins de refugi. 

  • YouTube
  • Instagram

sobre la instal·lació

La instal·lació proposa al visitant un recorregut obert i lliure que permet conèixer i establir contacte amb cadascuna d’aquestes experiències i testimonis. Plantegem el refugi com una necessitat universal i compartida: la necessitat que tenim tots de construir i generar espais segurs, espais d’escolta, d’estima i d’acollida. Cadascuna de les experiències es narra a través d’un llenguatge artístic diferent. D’aquesta manera, és a través del so, de l’audiovisual, de la música, de l’art plàstic i de la il·luminació com el visitant pot anar reconeixent cadascuna de les experiències i vivències reals que es narren a la instal·lació. 

Un total de sis illes o blocs conformen el dispositiu de la instal·lació. Cadascuna d’aquestes illes conté un o diversos testimonis. Els blocs que conformen la instal·lació s’han construit amb materials de runa i reciclats: matèria de rebuig, sobrera i invisible, sediment del sistema.

Cada illa fa referència a un dels testimonis que han participat en el projecte. D’aquesta manera s’hi representen possibles refugis, però també la dificultat de trobar-los o construir-los, al costat de múltiples violències, de pors i de desigs.

els mitjans han dit...

Una creació col·lectiva amb:

Khaled Khateb, Georgi Dimitrov, Leila Er Rabiai, Imad Amrah, Youssouf Siby, Semih Ali Aksoy i Neila Benbey


Direcció i dramatúrgia: Martí Sancliment
 

Ajudant de direcció: Lia Pérez-Cruz

Escenografia, disseny i muntatge: Roger Badia

Audiovisuals: Celia Giraldo

Espai sonor: Clara Aguilar

Disseny de llums: Sílvia Valls

Adaptació tècnica: Rita Molina
 

En residència artística a:

Centre Cultural Albareda

Estrenat a:

Fira Mediterrània de Manresa i Festival Loop de Barcelona (Teatre Eòlia)

equip

ContactE

Contractació i premsa

T. +34 617 299 046

bottom of page